Argentina

Argentina

Cand ne gandim la Argentina, ne gandim la fotbal, tango, Pampas, Evita, dar aceasta tara nedescoperita in totalitate are mult mai multe de oferit. Probabil una dintre cele mai cunoscute manifestari ale culturii populare argentiniene este tangoul, acest dans care a cucerit romanticii de pretutindeni. Daca sunteti interesati de istorie, aici veti descoperi o multime de muzee; daca va plac traditiile veti intalni spectacole minunate de muzica, dans si folclor aproape in fiecare loc; daca va plac sporturile aici puteti practica o multime de sporturi ca rafting, schi, safari, pescuit si apropape orice alt sport la care va ganditi. O trasatura generala a acestui popor este personalitatea puternica, dragostea pentru libertate, dorinta si pasiunea de a trai.

Glaciar Perito Moreno Patagonia,Argentina

Glaciar Perito Moreno Patagonia,Argentina

Patagonia Argentina

Patagonia Argentina

Argentina este formata din 23 de provincii, un district federal care cuprinde zona orasului Buenos Aires si cateva suburbii, un sector argentinian in Antartica si cateva insule in Oceanul Atlantic. Cel mai mare oras este capitala Buenos Aires cu o populatie de aproximativ de 12.000.000 locuitori. Alte orase importante sunt Cordoba, La Plata, Mar de Plata, orasul-port Rosario si Mendoza, un important centru agricol.

Cascada Iguazu

Cascada Iguazu

Buenos Aires

Buenos Aires

Capitala Argentinei e Buenos Aires, un oras modern si cel mai mare port al tarii. Pentru a ajunge la nivelul celorlalte metropole, multe dintre cladirile vechi si in paragina au fost demolate, in locul lor fiind ridicate zone rezidentiale.
Considerat cel mai european oras din America de Sud, aici pot fi vazut cladiri din sec XIX, adevarate exemple de arhitectura coloniala , multe din ele fiind in trecut locuite de cei mai bogati dintre imigrantii spanioli.Capitala gazduieste numeroase muzee, biserici si catedrale, parcuri si institutii culturale.

Argentinienii sunt calzi si primitori, oameni care au trecut peste perioada de dictatura militara si dovedesc un spirit tenace si o dragoste de viata molipsitoare. Aceasta pasiune transpare in preocuparea pentru fotbal, mancare si petreceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *