Sydney

Australia

 

O caracteristica geografica importanta a Australiei este marea din dreptul coastei tropicale a Queensland-ului .

Marea Bariera de Corali , cel mai mare recif coralier din lume , are o lungime de peste 2.000 km si este clar vizibila din cosmos.

Marea bariera de corali

Marea bariera de corali

Primii colonizatori s-au stabilit in aceasta zona in anul 1836, intemeind o colonie britanica. Colonelul Light a ales locatia pentru a construi cladiri rectangulare si bulevarde elegante, numind orasul dupa sotia regelui William IV. Colonia a fost populata cu mesteri si muncitori priceputi, si nu cu condamnati la inchisoare, ca in alte cazuri, in timp ce refugiatii germani au cultivat vita-de-vie in partea de nord-est. Designul original se mentine si astazi: cladirile rezidentiale sunt inconjurate de spatii verzi, unde poti merge la un picnic, poti face un gratar, juca cricket sau poti fi spectator la cursele de cai.

Sydney

Sydney

Australia are o vegetatie speciala, pe care nu o mai intalnim in alte parti ale globului. Exista 12.000 de specii vegetale caracteristice, prezervate in peste 200 de parcuri nationale si rezervatii pentru flora si fauna. Desertul este si el pastrator de vestigii: Ayers Rosk, monolitii de 300 m inaltime. Vegetatia este formata din urmatoarele mari asociatii: padurea musonica ( eucalipt, palmieri, bananieri, liane, orhidee ), padurea australiane ( vesnic verde, eucalipti ), savana si stepa ( vegetatie erbacee ) si vegetatia de semidesert ( denumita “scrub” ) si desert in regiunile aride.

Ayers-Rock.

Ayers-Rock.

Australia este a cincea tara din lume ca marime si cel mai mic continent . Este , de asemenea , cea mai joasa si mai plata intindere de uscat si continentul cel mai secetos. Contine mai mult desert decat orice alt continent .:doua treimi :intinderea sunt de aride sau semiaride. Are o linie de coasta  foarte scurta pentru o suprafata atat de mare:in afara Golfului Carpentaria si a marelui Golf Australian , sunt foarte putine golfuri de-a lungul totalului de 19.000 km de linie de coasta .

Peisajele spectaculoase ala lantului muntos Hamersley din vestul Australiei atrag multi turisti,mai ales din Japonia,Noua Zeelanda si din Asia de Sud-Est.Aproape cinci milioane de turisti viziteaza Australia in fiecare an sporind veniturile tarii.

Hamersley

Hamersley

Cele mai remarcabile dintre aceste aflorimente sunt Peninsula Arnhem si Podisul Kimberly din nord-vest . Platoul Estic este o regiune muntoasa cu o latime de aproximativ 500 km , care formeaza Muntii Marii cumpene de Ape . Varfurile cele mai inalte au o inaltime de numai 1.500 m . Muntii New England si Muntii Albastrii din sud au inaltimi intre 900-1.500 m.

Kimberly Australia

Kimberly Australia

Kimberly Australia

Kimberly Australia

Kimberly Australia

Kimberly Australia

Papagal australian

Papagal australian

Australia are multe specii unice de animale si plante : canguri mari si mici,ursi koala si ursi marsupiali.Ornitorincul cu cioc de rata si furnicarul tepos sunt mamifere ce depun oua ( monotrene ) ,specifice Australiei.Cainele dingo este un membru al familiei cainilor si se crede ca a fost introdus in Australia cu circa 30.000 de ani in urma.
Pasarile sunt,de asemenea,foarte variate : cocosul de eucalipt,cacaduul,pasarea lira ,papagalul, kookaburra si marea pasare nezburatoare emu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *