Prepararea pralinelor

Ciocolata belgiana

De ce sunt renumiti belgienii pentru ciocolata lor ?

Raspunsul este foarte simplu, deoarece detin secretul reteteii de ciocolata pe care il pastreaza cu sfintenie de sute de ani. De la ingredientele folosite si pana la procesul de fabricatie totul este tinut in secret.

Ciocolata belgiana isi pastreaza savoarea pura de cacao deoarece grasimea folosita pentru prepararea ciocolatei este 100% unt de cacao pur, fara adaosul altor grasimi.

Ciocolata belgiana- pralinele

Ciocolata belgiana- pralinele

Reputatia ciocolatei belgiene vine din traditie, retetele (cele mai multe secrete) sunt transmise din generatie in generatie, iar procesul tehnologic este mai degraba unul traditional, decat unul industrial, succesul fiind garantat si de talentul si maiestria producatorului.

Cine nu adora pralinele de ciocolata ? Trebuie sa va spun ca Jean Neuhaus Jr. in 1912 a creat prima bomboana de ciocolata cu umplutura pe care a numit-o pralina. Astfel inventia lui a revolutionat toata industria ciocolatei. Celebrele praline marca Neuhaus sunt comercializate si astazi si sunt marcate cu litera N; gustul, ingredientele si modul de fabricare a ramas aceleasi din 1900.

Prepararea pralinelor

Prepararea pralinelor

Daca ajungeti in Bruxelles va propunem sa vizitati MuzeulCiocolatei, capital ciocolatei belgiene. Obiectivul touristic va ofera sansa sa descoperiti istoria ciocolatei, dar si istoria ingredientelor folosite la prepararea ciocolatei, incepand in primul rand cu cacaoa. Este o destinatie delicioasa, amaruie sau dulce iar la plecare cu siguranta o sa cumparati un souvenir dulce pentru cei dragi de acasa.

Si daca tot vorbim de ciocolata, trebuiesa ne aducem aminte si de cate beneficii ne ofera acest aliment dulce si bun si atat de ravnit si de copiidar si de adulti. Reduce tensiunea arterial, imbunatateste starea de spirit, imbunatateste fluxul sangvin spre creier, previne distrugerea celulelor din organism, reduce riscul unui atac de cord, imbunatateste nivelul zaharului din sange, scade colesterolul,usureaza tusea persisitenta , imbunatateste procesarea zaharului in sange, ajuta recuperarea musculara, mareste capacitatile cognitive si scade riscul de infarct.

Pentru a beneficia de efectele miraculoase enumerate mai sus, ciocolata ar trerbui sa fie din cacao pura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *