City brake

City Breake

 

Nu de putine ori ne dorim sa evadam din rutina zilnica. O ocazie perfecta pentru a reincarca bateriile sunt vacantele de tipul City-break.

City breake

City breake

Ce inseamna de fapt un City Break?

Acestea presupun trei, patru zile petrecute intr-un loc departe de casa si de rutina obositoare, insa suficient de aproape pentru a nu avea o calatorie istovitoare.

Tradus exact inseamna “o pauza de oras”. Noi spunem : “unde iesim in weekend?” si asa a venit raspunsul englezesc “nature getaway si city break”.

Ele au fost special create pentru oamenii zilelor noastre, obositi, fara timp, care nu isi permit prea des o vacanta dar care iubesc city break-urile tocmai fiindca le dau posibilitatea sa fuga din contidian peste weekend, sa se detaseze si sa-si incarce bateriile cu un simplu click pe situl unei  agentii de turism.

Unii nu vad un city-break-ul ca pe o vacant, ci mai degraba ca un week-end altfel.

Si asta pentru ca nu isi pot lua vacante lungi si atunci calatoresc de vineri pana duminica seara sau luni dimineata.

Este adevarat ca nu ajungi sa vizitezi tot, dar nu asta e idee, ci mai degraba sa schimbi decorul, sa iei o cafea in Italia sau un croissant intr-un bistro parisian. Este mai scump, mai ales pentru calatorul roman, dar cred ca este una dintre cele mai iubite distractii de week-end pentru cei din vest.

Dar, intr-adevar, nu ma duc acolo cu gandul de a vizita (toate) obiectivele turistice importante, ci doar pentru relaxare, schimbat peisajul, mancarea, aerul. De obicei aleg un singur punct de atractie pe care sa-l vizitez.

Ele se fac doar in orase .Venetia, Roma, Paris, Istanbul, Praga, Amsterdam, Viena, Napoli, Londra, Barcelona, Lisabona par sa fie destinatiile preferate de turisti.

Ce servicii se asigura?

Agentiile vand astfel de pachete city break, asigurand transportul si cazarea.

Transportul se face cu autocarul sau cu avionul. Dar din lipsa de timp ele se fac de obicei cu avionul. Si tot de obicei bagajul de cala si taxa de aeroport nu sunt incluse …. dar se poate sa prindeti oferte bune.

Cazare 2 sau 3 nopti la hoteluri de 3* sau 4* , de obicei plasate in zone semi-centrale, adica nu chiar in buricul targului dar la distanta de mers pe jos de centru.

Exceptii mai sunt desigur.

Un city break prin agentie de turism in general are un pret mic. Unele oferte sunt chiar  la 120 la euro si cele mai scumpe vazute de mine ajung la 300 de euro. Diferentele de pret sunt date de compania aeriana cu care zburati (Tarom sau Wizz Air) de hotelul la care stati, de numarul de nopti incluse etc ….

Vreau sa spun ca daca vedeti 2 oferte spre Venetia cu preturi diferite nu inseamna ca e ceva putred la mijloc, doar ca pachetul de obicei contine altceva….

City breake

City breake

INSA Trebuie sa stiti ca o astfel de vacanta in final O SA VA COSTE

Pe langa pachetul propriu zis mai sunt cheltuieli aditionale, care nu sunt incluse dar care trebuie sa le platiti. Uneori transportul de la aeroport in centru. Asigurarea medicala. Obiective turistice. Mancare. Poate suveniruri. La final din 120 de euro se vor face lejer 250 euro/persoana!

Ca sa nu aveti multe cheltuieli aditionale va recomand sa vedeti ce include oferta. Daca pe langa cazare si drum mai aveti taxele de aeroport incluse si transferul inclus deja economisiti foarte mult. Totul e sa studiati cu atentie ofertele si sa nu alegeti pretul cel mai mic ci oferta ce va asigura cele mai multe servicii.

La fel de bine puteti face city break-uri pe cont propriu!

Diferenta de pret nu e foarte mare. Maxim 100 de euro. Fiindca la fel platesti Compania Aeriana + Hotelul + bagajul + transferul + mancare + obiective turistice.
De obicei eu cu accea diferenta imi asigur inca 2-3 zile de vacanta in prelungire.

Parerea mea e ca in 2 zile nu reusesti sa te simti si in vacanta dar sa faci si turism.

Insa e o evadare din cotidian si merita sa le luati in calcul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *