Egipt

EGIPT

 

Cu siguranta o data ajunsi in Egipt, veti sti ce sa vizitati, iar daca intentionati sa mergeti doar pentru relaxare, e pacat sa nu va bucurati de minunile uneia dintre cele mai vechi civilizatii, ale carei comori si stiinte antice fascineaza inca turistii si cercetatorii.

Egipt

Egipt

Cairo - Egipt

Cairo – Egipt

Cairo

Situat pe malul Nilului, Cairo este cea mai mare metropola a Africii, avand in jur de 15 milioane de locuitori. Orasul a fost fondat in anul 969, deci este un oras relativ tanar fata de restul egiptului, insa dezvoltarea sa rapida l-a transformat in cel mai mare centru industrial, comercial si cultural al Egiptului. Orasul este impartit in doua parti, una islamica si una romana, cea romana fiind mai veche cu cateva secole. In partea islamica sunt construite multe moschee si biserici si faimoiasa Citadela, o fortareata medivala ce dateaza de acum 700 de ani.

Cea mai mare atractie o reprezinta complexele de la Giza, in special piramidele, ce includ mormintele regale ale faraonilor Keops, Chefren si Mukerinos. Intre complexul de piramide si nemarginirea desertului, este amplasat faimosul Sfinx.

Hurghada Egipt

Hurghada Egipt

Hurghada

Hurghada este amplasata la 500 de km de Cairo, dar daca alegeti sa fiti cazati aici, se pot organiza excursii optionale de 2 zile la Cairo, excursii ce includ vizitarea piramidelor. Statiunea s-a dezvoltat foarte repede, centrul vechi al orasului devenind bazar turistic.

Hurghada este una dintre cele mai populare statiuni din Egipt, situata pe malul Marii Rosii. Statiunea asigura conditiile ideale pentru iubitorii de scufundari: marea este limpede, temperatura apei nu scade aproape niciodata sub 22 de grade, iar in mare patrund recife de corali ideale pentru o “vizita” subacvatica.

El Gouna si Makadi

Orasul El Gouna apartine de Hurghada, fiind situat la 30 de km de aceasta. El Gouna este insa o statiune de sine statatoare, ideala pentru petrecerea unei vacante romantice cum ar fi luna de miere, datorita lagunelor romantice care o impanzesc. In centrul statiunii, modalitatile de petrecere a timpului sunt dintre cele mai luxuriante: cel mai mare teren de golf din Egipt, numeroase magazine si cafenele pretentioase, un port in care ancoreaza yahturi de lux. Hotelurile sunt construite in jurul lagunelor si ofera peisaje unice.

Makadi este tot o statiune ce tine de Hurghada, aflata la 35 de km de aceasta. Statiunea este faimoasa in primul rand pentru plaja frumoasa, cu apa foarte curata si nisip fin dar si datorita hotelurilor luxoase, ce ofera servicii impecabile. Makadi este o statiune recomandata pentru scufundatori, marea fiind bogata in recife de corali. centrul orasului este impanzit cu baruri, cafenele si restaurante tipic egiptene, fiind ideal pentru turistii care doresc si viata de noapte in vacanta lor.

Egipt

Egipt

Egipt

Egipt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *