Singapore

Exoticul si exuberantul Singapore

 

Shopping, viata de noapte trepidanta, festivaluri unice, experioente culinare inedited, distractii la maximum – weekcome to Singapore, orasul-stat, fondat in 1819 ca si colonie britanica.

Singapore

Singapore

Acest oras format din 63 de insule, unul dintre “leii economiei” Asiei de Sud Est, este un loc cosmopolit care imbina elementele civilizatiei Occidentale cu cele Orientale, o destinatie unde parca te afli cu un pas in trecut si cu unul in viitor. Este un loc cumva atemporal, unde trecutul si prezentul se imbina armonios, ca si diferitele culturi care convietuiesc aici.

Singapore

Singapore

Singapore

Singapore

In Singapore, stilul gastronomic reflecta diversitatea celor care locuiesc aici, prin urmare este un mix ametitor, colorat, incitant de senzatii si arome din bucatariile Malaeziei, Chinei, Indoneziei si Indiei. De incercat: durian, regale fructelor care de fapt miroase groaznic si e plin de tepi, insa gustul lui este irezistibil. Asadar, daca vreti sa luati pulsul culturii locale, nu ezitati sa testate gastronomia locului, este fabuloasa, mancarea este ieftina si plina de surprise.

Singapore

Singapore

Singapore inseamna multe distractii, atat ziua cat si noaptea. Unele dintre cele mai interesante locuri sunt Parcul Merlion, care ofera o priveliste ampla asupra Golfului Marina si opartunitatea de a face o fotografie cu Merlion, emblem mitologica a orasului, dar si Thian Hock Keng, unul dintre cele mai vechi temple de pe insula. Little India, un cartier situate pe malul estic al raului Singapore, va ademeneste cu aromele inconfundabile ale mirodeniilor, iar Sentosa, un imens parc de distractii, cel mai mare din Asia, va asteapta pentru senzatii tari. Puteti lua telecabina de la muntele Faber sis a va plimbati apoi in Parcul Fluturilor, o luxurianta rezervatie, apoi la cel mai mare acvariu cu pesti tropicali din Asia.

Singapore

Singapore

Singapore

Singapore

In Singapore exista cea mai mare roata din lume, Singapore Flyer, cu 30 m mai inalta decat celebra London Eye, un SkyPark aflat pe acoperisul a trei cladiri zgarie-nori, ce ofera privelisti uimitoare asupra orasului, sau Chinatown, de unde puteti lua cele mai frumoase si ieftine suveniruri. Tot in Singapore, aveti ocazia sa porniti intr-un Night Safari, un parc thematic unde descoperi lumea Africii, sau sa explorati gradina botanica, una dintre atrcatiile sale de top.  Aveti parte aici de un spectaculos show visual, ce va poarta printr-o padure tropical, o gradina de ghimbir si una cu orhidee. Nici copiii nu se vor plictisi vreun minut in Singapore si cu siguranta vor fi incantati sa vada si gradina zoological sau Centrul de stiinta, cu mii de expozitii interactive. O alta experienta memorabilia pe care o puteti lua acasa din Singapore : inotul cu delfinii la Sentosa sau alaturi de rechini la Underwater World.

Singapore

Singapore

Cei impatimiti de shopping vor fi aici in al noualea cer, mai ales ca se spune despre singaporezi ca au shoppingul drept sport national. Magazine, buticuri, mall-uri, de toate pentru orice buzunar. Pentru a practica acest sport cu stil , mergeti in Orchard Road, principal starda cu zeci de magazine, si la Palais Renaissance unde se gasesc brandurile international. Mustafa Centre este singurul mall deschis non stop din Singapore.

Singapore

Singapore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *