Fiji

Fiji

Este un arhipelag format din peste 330 insule vulcanie din Pacificul de sud situate in estul Australiei. Insula Viti Levu este cunoscuta sub numele de Fiji. Numele i-a fost dat de capitanul James Cook.

Insula a fost vizitata prima data de un european- olandezul Abel Tazman explorator, navigator si comerciant. Insula se pare ca a fost populate intre anii 3500 -1000 i Hr. din analiza obiectelor ceramice descoperite pe insula.

Fiji

Fiji

Australienii, stramosii locuitorilor din Fiji ( diferite grupuri entice din Malaezia,Filipine, Indonezia, Havaii, Cambodgia si Halnan) erau foarte razboinici si foarte buni constructori de barci (canoe) dar nu si navigator.

In anul 1874 devine colonie britanica iar in 1970 devine stat independent in cadrul Commonwealth-ului (comunitate de state independente, membre ONU alaturi de Marea Britanie ,care in trecut au facut parte din imperiul colonial englez, avand ca sef pe suveranul M. Britanii ).

Fiji

Fiji

Pe aceasta insula Randal Kleiser a realizat in anul 1980 filmul The Blue Lagoon avand ca protagonist pe Christopher Atkins sip e Brooke Shields. Desigur acest eveniment a atras multi turisti si a facut cunoscuta iguana cu creasta ce a aparut in film.

Fiji

Fiji

Managerii lantului hotelier din Fiji ofera turistilor o gama larga de activitati pentru a face sederea lor cat mai placuta in aceste locuri paradisiace.

Aici se pot practica inotul si fotografiatul subacvatic cu echipamentul corespunzator pus la dispozitie de organizator,zip-line, croaziera in insulele arhipelagului,pescuitul, calorie, golf, tenis.

Fiji

Fiji

Coasta de Corali este o portiune de coasta intre Sigatoka si Suve pe insula Vati Levu. Aceasta portiune este una din zonele central ale coastei unde se afla cele mai luxoase hoteluri.

Fiji

Fiji

Odata cu lasarea serii se aprind felinare si torte. Formatii de muzica fijiana delecteaza consumatorii cu muzica si dansul indigen. In timpul zilei se poate servi masa sau numai o gustare, in apa pe pontoane sau chiar pe saltele pneumatice.

Fiji

Fiji

In afara comorii de sub apa de la Blue Lagoon pe care o descoperi facand snorkeling, pe insula Viti Levu mai sunt inca multe locuri de vizitat printre care satul Chariti Viti Letu unde gasesti cascade si vulcani iar nordul insulei este dominat de muntele Tomanivi (1323 m) de unde poti admira oceanul din balcoanele hotelurilor; in spatele lui sunt plaje unde se practica surfingul.

Fiji

Fiji

Cuvintele mele oricat as incerca nu pot ilustra frumusetea acestor locuri paradisiace mai mult decat imaginile prezentate care nu sunt decat o parte din totalitatea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *