Grecia

Grecia

Grecia este situata in sudul Peninsulei Balcanice si cuprinde cateva sute de insule, insa numai 227 din acestea sunt locuite . Peisajul Greciei este de o frumusete nemarginita, salbatica, cu treceri bruste de la munte la mare.

Grecia este deosebit de frumoasa oricand, temperaturile fiind perfecte in marea majoritate a anului fiind perfecte pentru plimbari usoare prin centrul istoric al Atenei, printre ruinele antice sau pe colinele din apropiere. Pastele ortodox este cea mai mare sarbatoare a Greciei si , de obicei, cade la o saptamana dupa Pastele occidental.

Atena- Grecia

Atena- Grecia

Fie ca sosesc singuri sau cu copii dupa ei, majoritatea turistilor gasesc capitala Greciei la fel de captivanta si in zilele noastre. Maiestuosul Partenon continua sa domine orasul din varful Acropolelor, in timp ce strazile curate, pavate cu piatra cubica, abunda de oameni care se bucura de atmosfera vesela a cafenelelor de pe trotuare.

Copiii sunt bine-veniti oriunde si la orice ora in Grecia, mai ales in orasul antic unde exista multe atractii pentru mintile curioase. Centrul istoric al Atenei este un muzeu in aer liber, cu ruine si biserici bizantine alaturi de apartamente si sedii de firme. Plimba-te pe aleile umbrite ale Gradinii Nationale, unul dintre cele mai linistite locuri din oras, apoi indreapta-te spre Stadionul Panathenian, construit in intregime din marmura, unde s-au tinut Jocurile Olimpice in 1896. Agora, locul in care s-a nascut democratia este si el extrem de fascinant. In afara locurior istorice, copiii se vor bucura de parcurile de distractii, de excursii aventuroae si de gradina zoologica Spata.

Panathenian, construit in intregime din marmura, unde s-au tinut Jocurile Olimpice in 1896. Agora, locul in care s-a nascut democratia este si el extrem de fascinant. In afara locurior istorice, copiii se vor bucura de parcurile de distractii, de excursii aventuroae si de gradina zoologica Spata.

Daca ajungeti in Grecia noi va recomandam cu mare drag insula Santorini. Este cea mai sudica insula a grupului Ciclade al Greciei, in Marea Egee. Se poate ajunge aici prin aer; pe aeroportul sau aterizeaza zboruri interne de la Atena, Tesalonic, Creta, Rhodos si Mykonos. Mai poti lua si feribotul de la Atena.

Insula Santorini este de o frumusete nepamantesca, frumusete originala a peisajului vulcanic este completata de efectul spectaculos al satelor stralucitoare, care sfideaza gravitatia. Cladirile albe stau pe margini , in timp ce clopotele bat din biserici cu acoperis albastru, iar localnicii mai varstnici merg pe mgar pe strazile scaldate in soare.

Santorini

Santorini

Nu ai cum sa ratezi nici Creta. Este o insula greceasca aflata la 450 km la sud de Atena. Are doua aeroporturi internationale: Iraklion, in centru si Chania in vest. Oriunde mergi pe insula, intalnesti vastele influente culturale ale trecutului, de la fresce minoice la fortarete venetiene. In timpul verii lungi si calduroase, care incepe in luna mai, Creta se incalzeste sub soarele albastru si fara ploi. Si totusi, insula este vie si fertila, cu milioane de maslini verzi, vii infrunzite si paduri parfumate de portocali si oleandru roz care creste din abundenta.

La est se afla Aghios Nikolaos, un sat de pescari cu un port minunat si atmosfera vesela. Mai departe se afla o Creta rustica si virgina, necunoscuta inca turistilor. Vestul Cretei e mai verde, cu cele mai bune plaje si un sir de porturi elegante si fortificate, construite cand insula era controlata de Venetia. Cel mai frumos este Chania, unul dintre oraselele portuare cele mai cochete din Mediterana. Casele inalte, in stil italian, marginesc cheiul in forma literei U, unde terasele barurilor si restaurantelor dau in apa.  Orasul este incadrat spectaculos de crestele Muntilor Albi, acoperiti de zapada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *