Halong Bay, Vietnam

Halong Bay, Vietnam

Golful Halong ( in traducere  Golful unde au coborat dragonii) este una dintre minunile naturale ale lumii si una dintre cele mai frumoase destinatii de vacant din Vietnam.

Este situat in partea de nord-est a Vietnamului, in provincia Quang Ninh, aproape de granita cu China.  Ocupa o suprafata de 334 km2  si cuprinde 775 de insulite cu fauna si flora luxurianta .

Halong Bay, Vietnam

Halong Bay, Vietnam

Denumirea provine de la o legenda conform careia regele Vietnamului a cerut ajutorul zeilor pentru a castiga o batalie cu armata chinezilor. Zeii, induplecati de rugaminte, au trimis o familie de dragoni din ceruri. Locul in care dragonii au coborat se numeste Halong.

Halong Bay, Vietnam

Halong Bay, Vietnam

Daca veti vizita aceste locuri nu are de ce sa va fie frica de dragoni sau serpi uriasi, nu-i veti gasi decat sub forma de suveniruri, insa veti gasi unele dintre cele mai incredibile privelisti care ne vor fi date sa le vedem in intreaga viata, decorul multor vise si filme.

Insulitele in forma de coloane ( inalte de 50-100 metri) rasar abrupt din apa verde-smarald. Cele mai mari insule sunt Tuần Chau si Cat Ba, bucurandu-se de plaje mai mari si dotate cu hoteluri.

Halong Bay, Vietnam

Halong Bay, Vietnam

Pentru a va minuna pe indelete de frumusetile ireale ale golfului, va puteti imbarca pentru doua zile pe un vas de croaziera cu arhitectura locului, dar cu servicii de 5 stele. Se fac opriri la grota Luon, pe care o puteti explora fie in barcute de bambus, conduse de localnici, fie in caiace unde veti fi chiar voi vaslasi, precum si pe insula Titop, unde va puteti  relaxa facand plaja si innotand. Pe aceste vase puteti participa si la un curs de Tai Chi- unul dintre cele mai eficiente tipuri de exercitii fizice si psihice cunoscute.

Vuteti vizita apoi cea mai mare si mai spectaculoasa pestera – Grota Surprizelor, la care se poate ajunge urcand 100 de trepte.

Halong Bay, Vietnam

Halong Bay, Vietnam

Fiind clasificata drept una dintre cele 7 minuni ale naturii, are un mediu natural care s-a conservat perfect in ultimii 300 de milioane de ani. Insulitele s-au format in timpul a 500 de milioane de ani de evolutie geologica, modelate de cresterea si descresterea nivelului marin si de curentii oceanici.

A fost descoperit de catre exploratorii francezi in secolul al XIX-lea si inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO in 1994.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *