Insulele Cocos

Insula Cocos

Insula  Cocos apartin  de Costa Rica, avand o forma dreptunghiulara  cu o lungime de 7,49 km,  o lațime de 4,61 km  si suprafata de 23,85 km², insula chiar daca este o superbitate  a fost  nelocuita pana in anul 1825.

Insula este de natura vulcanica, ea se afla la 494 km de Cabo Blanco, care este situat pe continent . Din anul 1955 insula Cocos se afla sub tutela Australiei, si are o populatie de aproape 1000 de locuitori, din care majoritatea sunt ceylonezi. Ocupatia lor este pescuitul si cultivarea cocotierilor.

In prezent insula este declarat parc național, aici existand o flora si fauna tropicala protejata de stat. Insula a inspirat pe scriitorul Robert Louis Stevenson, care a scris romanul de aventuri “Comoara din insula”.

Insula Cocos

Insula Cocos

Insula Cocos

Insula Cocos

In aceste insule se gasesc uriasi crabi albastri, dusmanii de moarte ai cocotierilor. Crabii se catara noaptea in arbori si mananca nucile de cocos. Acesti “hoti” ai nucilor de cocos dupa ce au forfecat coada fructului cu clestele lor puternic se dau jos din palmier si fac o gaura in coaja nucii de cocos pana dau de miezul pe care il mananca. In timpul noptii locuitorii aprind faclii si pornesc la vanatoarea de crabi. Armele de vanatoare sunt laturile si sulitele. Crabii care s-au prins laturile asezate pe trunchiuri din timpul zilei sunt omorati cu sulitele. Prajiti in ulei de cocos, crabii constituie pentru insulari cea mai consistenta hrana.

Insula Cocos este de fapt un paradis format dintr-o vegetatie luxurianta si reprezinta o destinatie potrivita pentru turistii pasionati de sporturile de apa. Insula Cocos va asteapta pentru petrecerea unui concediu de vis, unde nu veti simti aglomeratia si zgomotul specific resorturilor turistice, avand in vedere ca multe din insulele arhipeleagului ( din vecinatate) sunt nelocuite, dar pot fi vizitate cu ajutorul ambarcatiunilor mai mari sau mai mici.

Insula Cocos

Insula Cocos

In ultimii ani aceasta destinatie s-a situate in topul preferintelor tinerilor casatoriti, mai ales pentru aerul intim si serviciile personalizate.

Insula Cocos se evidenteaza printr-o paleta diversa de activitati pe care le pune la dispozitia turistilor, fiind cunoscute in randul cunoscatorilor ca destinatia cea mai potrivita pentru scufundari, unde apele cristaline de un turcqoise ireal si plaje acoperite cu nisip fin astepta sa fie vizitate. Desi insulele nu dispun de o fauna diversa, pasarile marine si vietatile subacvatice suscita interesul tuturor vizitatorilor. Delfini, cateva specii de rechin, testoase si o multime de pesti tropicali pot fi observati in timpul scufundarilor sau in sesiunile de snorkeling.

Insula Cocos

Insula Cocos

Insula Cocos

Insula Cocos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *