Johannesburg

Johannesburg – Orasul metropola din Africa

 

Metropola din Africa, Jo’burg asa cum i se mai spune acestui oras este insusi motorul care pune in miscare economia Africii de Sud, fiind cea mai mare metropola sud africana , cu cei 3,9 milioane de locuitori.

Este un oras al extremelor : metropola, crima organizata, magazine luxoase, politie militara, rasarituri si apusuri de soare de neuitat, saracie lucie toate acestea definesc orasul. La fel ca si in cazul altor orase din Africa , Johanesburg a fost strabatut timp de milenii de elefanti, zebre, rinoceri, bivoli si antilope.

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg se poate lauda cu cea mai mare padure din lume plantata exclusiv de mana omului. Ea numara astazi peste 10 milioane de copaci care sunt cea mai importanta sursa de oxigen pentru plamanii locuitorilor si turistilor . Metropola a fost  incadrata in prestigioasa categorie Multiple Nuclei Model, o clasificare dupa ecostandardele National Geographic datorita standerdelor de viata ridicate.

Clima orasului este subtropicala, cu temperaturi in general pozitive. Temperaturile cele mai mari(35°C) se inregistreaza din septembrie pana in martie, iar temperaturile mai mici(23°C) din aprilie pana in august.

Johannesburg

Johannesburg

Aspectul orasului  seamana cu orasele americane , cu zgarie-nori, oameni de afaceri mergand pe strada in costum, parcuri generoase si un trafic aglomerat. Johannesburg aduce profit statului Africa de Sud prin activitatile comerciale, financiare si industriale, care se desfasoara in acest oras. Cele mai inalte cladiri din Africa se gasesc in Johannesburg si sunt: Centrul Carlton, Turnul Sentech si Turnul Hillbrow. Johannesburg este unul dintre cele mai “verzi” orase ale lumii, datorita politicii duse de Administratia Parcurilor. Turistii interesati de evolutia plantelor in Johannesburg pot vizita Gradina Botanica, ce se afla in suburbia Emmarentia.

Limbile care se aud cel mai des pe strazi in Johannesburg sunt africana si engleza

Johannesburg este un oras in plina dezvoltare si asta se vede oriunde te-ai duce in Johannesburg, sau orice ai face. Din punct de vedere muzical, Johannesburg este parintele stilului Kwaito, considerata o muzica post-apartheid si cantata de generatia tanara. Exista similaritati intre acest stil de muzica si muzica hip-hop, dar Kwaito are si influente house. Anumite sunete sau beat-uri insa sunt 100% africane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *