Lacul Combo- Italia

Lacul Como – acel loc care credeai ca nu exista pe pamant

Despins dintr-o poveste  Lacul Como  este un lac situat in Lombardia, nordul Italiei, intr-o depresiune strajuita de Alpii Italieni. Acesta se afla la o distanta de aproximativ 45 de minute de Milano. Oraselele si satele de pe malul lacului  au un aer aristocratic fiind absolut fermecatoare.

Lacul Como- Italia

Lacul Como- Italia

Catalogat ca o destinatie perfecta pentru pasionatii de fotografie, lacul este si locul perfect  pentru cei romantici  si dornici de relaxare intr-o oaza de frumos pentru ca e cu adevarat un loc romantic, plin de privelisti care pur si simplu te transforma intr-un visator.

Lacul Como- Italia

Lacul Como- Italia

Pe langa arhicunoscutele Verona, Venetia si Milano, nordul Italiei mai este renumit, si pe buna dreptate, pentru muntii extraordinari (Dolomiti in speta) si lacurile superbe marginite de acestia. Primele 3 cele mai mari lacuri in Italia se gasesc acolo, iar al treilea, Como, este, dupa multe pareri, cel mai frumos lac din Europa.

De cum ajungi la Como, ai impresia ca esti parte dintr-o carte postala. Totul pare incremenit pe la inceputul anilor 1900 si te astepti ca de niciunde sa apara o lady cu palarie si umbrela dantelata.

Odata ajuns in acest loc de vis nu vei stii ce sa vezi mai intai. Partea de infrastructura rutiera este foarte bine dezvoltata asa ca iti recomandam sa inchiriezi o masina  pentru a te putea plimba in voie si vedea toate minunatiile locului. Strazile sunt destul de inguste pentru ca orasele respira istorie si sunt bine conservate asa ca indicat este sa alegi o masina mai micuta care se poate strecura.

Lacul Como- Italia

Lacul Como- Italia

Daca preferi o plimbare pe apa, exista ambarcatiuni care fac legatura intre principalele sate si orase din zona Lacului Como, acest fel de traseu fiind unul foarte indicat pentru a admira mirificul peisaj ce se desfasoara de-a lungul apei.
O alta atractie a zonei este plaja artificiala izolata, Lido di Lenno , aflata pe malul Lacului Como. Nisipul este fin, chelnerii atenti, iar apa este tot timpul calda. Daca vi se face foame sau sete, comanda va este adusa direct pe plaja.

Sunt multe locuri de vazut pe intregul cuprins al Lacului Como insa scopul unei escapade aici este acela de visare si relaxare nu un maraton obositor de obiective turistice. Fa-ti timp pentru a lua totul pe indelete si revino de cate ori este nevoie, pentru a putea cuprinde intreg farmecul acestui tinut de poveste.

Pe malurile lacului Como, posibilitatile de cazare sunt nelimitate, incepand de la campinguri foarte accesibile si pana la hoteluri de lux.

De-a lungul timpului, Lacul Como a fost una dintre destinatiile preferate de personalitati precum compozitorii Franz Liszt si Giuseppe Verdi, scriitorii Johann Wolfgang Goethe sau Charles Dickens. Si in zilele noastre linistea lacului Como este cautata de vedete, iar recent actorul american George Clooney si-a cumparat o vila situata pe malul apei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *