madagscar

Madagascar sau ,, giuvaierul de la capătul lumi ’’

Madagascar, este o tara insulara aflata in Oceanul Indian, in partea estica a coastei Africii, in emisfera sudica. Este a patra insula ca marime din lume, aici fiind mediul natural pentru 5%

din speciile de plante si animale, dintre care 80% sunt unice in lume. Aici exista doua anotimpuri: unul cald si ploios din noiembrie pana in aprilie, si unul mai racoros  si mai uscat din mai pana in octombrie.

Madagascar

Madagascar

 

Este o insula speciala in multe privinte, care nu fost calcata de om pana in urma cu aproximativ 2000 ani. Ea  aflandu-se la o distanta de doar 400 km de coasta de sud-est a Africii. Madagascar este cunoscuta ca fiind unul din cele mai frumoase locuri de pe planeta .

Madagascar

Madagascar

Aici se regasesc  specii de animale care nu se mai gasesc nicaieri  in lume,  iar teritoriul tarii e acoperit de mai multe orhidee decat intreaga Africa. Si bineinteles, trebuie amintiti aici lemurii, a caror patrie este aceasta insula. Sunt foarte prietenosi cu turistii si-i lasa chiar sa se joace cu ei. Alte atractii turistice ce merita amintite sunt parcurile nationale, mlastinile de mangrove, plajele si recifurile de coral, acestea din urma fiind vizitate anual de mii de pasionati de scufundari. Impresionanta este si asa-numita padure de piatra din centrul tarii, care se intinde pe o distanta de 100 de kilometri.

Madagascar

Madagascar

Capitala insulei este  orasul Antananarivo orasul cu cele mai multe monumente de arhitectura.

Un adevarat rai pentru cei  pasionati de natura , Madagascar este un mix de fauna si flora unic in intreaga lume. Ecologistii numesc insula ca fiind al optulea continent, deoarece aici se regasesc peste 10000 specii de plante , din care 9000 unice in lume.

Pe langa frumusetile naturale, Madagascar  ofera plaje frumoase, recifuri de corali si posibilitatea practicarii de  sporturi nautice.

La fel de spectaculoasa este si diversitatea si calitatea rubinelor si safirelor extrase din minele din regiunile Ilakaka si Andilamena, unele dintre cele mai bogate depozite de pietre pretioase de pe planeta.

Madagascar ramane un loc pur al experientelor autentice, unde un calator nu este turist, ci musafir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *