Maldive

Maldive- paradisul dintre ape

 

Iar cand in tara ta e vremea fularelor si a ceaiurilor fierbinti, acolo soarele asteapta sa te imbratiseze si viat sa te rasfete la maximum.

In Maldive, timpul ramane suspendat undeva departe, in alta lume, si traiesti libertatea deplina. E o moliciune in tot si-n toate si nu te va supara sa stai o vreme intr-undolce far niente pe care probabil nu  credeai posibil in afara tarii ce a inventat aceasta expresie.

Maldive

Maldive

Maldive inseamna 1190 de insule risipite prin Oceanul Indian, din care 200 sunt locuite, iar 90 sunt statiuni destinate exclusiv turistilor.

Maldive este tara cu cea mai mare supreafata, numai ca aproape toata este sub apa Oceanului Indian, iar cei 26 de atoli de corali fac din insule un loc cu un picior in paradis.

Maldive

Maldive

Aici sunt resorturile exclusiviste, ascunse pe insule romantice cu o vegetatie tropical, plaje virgine mangaiate de apele turquoise ale oceanului.

Resorturile create pentru desfatarea turistilor, cu vile isolate sau cu bungalow-uri construite pe apa, sunt adevarate oaze de relaxare unde isi incarca bateriile, departe de lumea dezlantuita ..

Bungalow-uri Maldive

Bungalow-uri Maldive

Cele mai frumoase plaje din lume

In acest loc compet aparte, nimeni nu ar trebui sa fie surprins cand va vedea cum locuitorii, in jur de 350.000, isi petrec zilele in general intr-o dulce leneveala, celebrand parca, in fiecare minut, esenta unei vieti de-a dreptul si la propriu nepamantene.

Plaja in Maldive

Plaja in Maldive

Asa ca, ajunsi aici, ar trrebui sa invatati sa traiti in stilul localnicilor : sa stati pe nisipul cald la umbra palmierilor, sa priviti rasaritul si apoi apusul de soare, iar intre cele doua momente memorabile sa inotati printre pestii ce par pictati in culori ametitoare. Apoi sorbiti cocktailuri exotice si sa va luati viata in serios. Sa va bucurati ca nu faceti nimic altceva, decat sa treaiti pur si simplu prezentul.

Dincolo de plaje si bauturi reci exotice , Maldive ofera zeci de experiente.

Resort in Maldive

Resort in Maldive

Ar fi o nesabuinta sa fii pe o insula in mijlocul ocenului si sa nu faci snorkeling- oricine poate face asta, nu aveti nevoie de vreo abilitate si este o cale mai simpla de a va bucura de lumea spectaculoasa de sub ape – sau, exlusiv pentru sventurieri, scuba diving, inotand printre sute de specii de pesti, pisici de mare , broaste testoase,caracatite, chiar si alaturi de rechini, daca aveti inima puternica si dor de aventura.

Snorkeling in Maldive

Snorkeling in Maldive

Cand esti inconjurat de ape este de inteles ca oriunde vrei sa mergi inseamna o plimbare cu vaporul, barca, salupa. Sau mai bine folositi dhoni, traditionala ambarcatiune, un fel de gondola sau taxi ce te duce oriunde oriunde vrei in zona. Poti lua si un iaht pentru o cruaziera in larg. Acestea sunt curse special gandite pentru turistii care vor sa pescuiasca, sa faca scufundari, sa se bucure de ocean, de rasarituri  si apusuri. De o vacant in mijlocul naturii pure.

Dhoni

Dhoni

Mergeti si vizitati un sat, unde veti intalni localnici si veti descoperi ca multi traiesc simplu si le face placer sa-si pastreze stilul traditional de viata. Barbatii merg la pescuit in barcile lor, femeile gatesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *