Lacul Balea

Minuni ale naturii in Romania

Cand incepi sa calatoresti, este aproape imposibil sa nu descoperi locuri atat de frumoase incat sa nu le incadrezi la categoria ”minuni ale naturii”. In Romania exista zeci de minuni naturale care merita mentionate in toate ghidurile de turism, pentru ca niciun calator sa nu aiba ocazia sa le ocoleasca. Nu degeaba ni se spune – cu o oarecare doza de invidie uneori – ca avem o tara minunata.

Putine tari se pot lauda cu un numar atat de mare de locuri minunate si unice precum Romania. Iata cateva din aceste puncte turistice pe care trebuie sa le vezi:

Sfinxul din Carpati

Sfinxul din Carpati

Sfinxul din Carpati

este zeul de piatra ce vegheaza neclintit  Bucegii, semeț și neindurator, iubit de oamenii muntelui , temut de cei care cred in forte supranaturale. Cercetatorii spun ca ploile si vantul au sculptat, in decurs de mii de ani, chipul uman de piatra.

Originea lui ramane un mister , dar forma lui unica il pune pe primele locuri in topul minunilor naturale ale Romaniei.

Delta Dunarii

Unica in Europa Delta Dunarii ar trebui sa ocupe primul loc in orice top turistic. Depozitul unor bogatii si peisaje de o frumusete tulburatoare , salbatice inca, Delta este un adevarat dar  de nepretuit al naturii. Dunarea strabate zece tari , dar pe teritoriul Dobrogei, la varsarea in Marea Neagra , a construit un adevarat paradis.

Pelicani din Delta Dunarii

Pelicani din Delta Dunarii

Printre nuferi si stuf, traiesc sute de specii de pasari de apa, in padurile de stejar si de salcii vaneaza vulturi albi , iar in ape adaposteste sute de specii de pesti, serpi si brsocute. Este un loc deosebit pentru iubitorii de natura care trebuie respectat si protejat.

Vulcanii noroiosi

Vulcanii noroiosi

Vulcanii noroiosi

Un peisaj parca desprins de pe suprafata Lunii se intinde la numai cativa kilometri de Buzau. Suntvulcanii Noroiosi , conuri de pamant si cratere la suprafata carora danseaza pacle de gaze si noroi. Cand poua , apa sapa santuri adanci de cate doi, trei metri si lasa in urma brazde de sare. Vulcanii noroiosi nu sunt rari pe pamant, dar numai o zecime dintre ei pot fi vazuti la suprafata, ceilalti fiind pe fundul oceanelor.

Pestera Scarisoara

Seria minunilor natural din Romania continua cu Pestera Ghetarul de la Scarisoara, aceasta fiind prima pestera din Romania declarata monument al naturii inca din anul 1938. Face parte din sistemul carstic Ghetar – Ocoale – Dobresti din muntii Apuseni, iar numele i se trage de la faptul ca adaposteste in ea cel mai mare ghetar subteran din tara.

Groapa Ruginoasa

Ce poate fi atat de frumos la o groapa incat sa fie inclusa pe lista acelor minuni ale naturii pentru care merita sa strabati un drum, oricat ar fi el de lung? Faptul ca este un fenomen unic in Apuseni, ca o rana deschisa (datorita culorii rosiatice) in muntele Tapu. Groapa Ruginoasa nu e deloc mica; ba chiar devine un pic infricosatoare daca te afli pe marginea ei: diametrul actual depaseste 600 de metri, iar specialistii spun ca el creste de la un an la altul. Adancimea rapei este de 100 de metri. Groapa Ruginoasa este efectul suvoaielor de apa care au dezgolit versantii acestui munte, sapand adanc in roca rosie. Peisajul pe care-l ofera Groapa Ruginoasa este…”speechless”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *