New York

New York, New York

New York-ul cel mai mare oras al lumii se afla situat in nordul Americii , fiind asezat atat pe insule insule (Manhattan, Long, Staten), cat si pe continent. Unul din principalele motive pentru care milioane de turisti viziteaza orasul este viata de noapte, care in New York este absolut spectaculoasa.

New York-ul nu are o istorie prea indepartata in timp. Primul european care ajunge pe aceste meleaguri, la 17 aprilie 1524 este navigatorul florentin, Giovanni da Verrazzano,considerat si primul Explorator al Golfului New York.

New York

New York

Atractiile turistice sunt principala cauza care atrage milioanele de turistii ce isi croiesc drum spre New York. Statuia Liberatii, Opera Metropolitana, dar si Wall Street-ul sunt printre  atractii turistice ce nu trebuiesc  ratate.

New York

New York

Cel mai faimos parc, Central Park este cel mai mare din oras si unul din cele mai mari din intreaga tara. Aici sunt numeroase locuri unde isi poti petrece timpul liber cu familia si prietenii. Teatrele in aer liber, concertele date in week-end de toti pasionatii de arta si peisajele oferite de parc sunt printre principalele motive pentru care newyorkezii inca rezista stresului impus de un oras atat de aglomerat cum este New York-ul. Cu toate minunatiile oferite de oras pe timpul zilei, tot viata de noapte este cea mai atractiva pentru turistii ce cauta sa afle mai mult despre cum isi petrec americanii noptile si timpul liber. Spre exemplu, una din marile atractii turistice ale orasului, dar si a intregii tari este Broadway-ul. In inima Manhattanului salasluieste unul din cele mai renumite bulevarde din lume, unde isi au resedinta cele mai spectaculoase teatre din lume. O alta modalitate buna de petrecere a timpului in New York este, o sesiune de window shopping,  New York-ul avand  incredibil de multe de oferit.

Deşi aflat la aproximativ aceeaşi latitudine ca şi alte oraşe europene a căror climă este mai caldă, spre exemplu Napoli sau Madrid, New York-ul are un climat umed continental, acesta datorându-se curenţilor de aer reci ce vin din centrul Americii de Nord. Iernile în New York sunt reci, dar datorită faptului că este un oraş de coastă, temperaturile sunt relativ mai ridicate faţă de cele din interiorul continentului.

New York

New York

New York are atatea locuri-simbol, incat este greu sa nu le vizitezi pe toate. Poti incepe turul cu Statuia Libertatii, care a intampinatat milioanele de emigranti. Poti continua cu Empire State Building, cea mai inalta cladire din lume . Wall Street aflata in sudul Manhattan-ului a fost si este in continuare cel mai dominant centru financiar din lume. Urmeaza Podul Brooklin care are o lungime de 1,5 km si este una dintre cele mai aspectuase constructii moderne. Poti continua cu Chrysler Building, prima cladire care a depasit ca inaltime Turnul Eiffel.

New York-ul supranumit si „Orasul care nu doarme niciodata”, va ramane orasul unde viata se desfasoara intr-un ritm alert 24/24 h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *