Peru

Peru

 Denumirea oficiala a acestui stat este Republica Peru Peru este a treia mare națiune a Americii de Sud și poate fi împărțită în trei regiuni geografice, pornind de la Vest spre Est. Prima dintre ele este coasta, o regiune de depresiuni deșertice lungă și îngustă, a doua este regiunea muntoasă Sierra, porțiune peruviană a Anziilor, iar ultima este reprezentată de Montana, câmpiile vaste și dealuri estice, acoperite în principal de pădurile tropicale ale bazinului fluviului Amazon.

Peru

Peru

Peru

Peru

Peru, spre deosebire de alte țări din zona ecuatorială, nu are o climă exclusiv tropicală; influența munților Anzi și curentul Humboldt sunt cauza unei mari diversități climatice în interiorul țării. Coasta înregistrează temperaturi moderate, precipitații reduse și umiditate ridicată.  În munți, ploaia este frecventă în timpul verii, iar temperatura și umiditatea se diminuează odată cu altitudinea, până la vârfurile înghețate ale Anzilor.  Selva (jungla) este caracterizată de ploi abundente și temperaturi ridicate, cu excepția extremității sale sudice, unde iernile sunt reci și precipitațiile, sezoniere.

Peru

Peru

Este o tara atat de bogata in atractii turistice, incat este greu sa te hotarasti ce ti-ar placea mai mult sa vezi sau unde ai vrea sa poposesti – poti explora jungla amazoniana sau poti reconstitui drumul incasilor prin valea sacra Urubamba, intre Cuzco, orasul soarelui sau centrul lumii cum i se spunea odinioara si Machu Picchu, cetatea pierduta a incasilor, poti lua drumul soarelui intre Titicaca si Cuzco, drumul strabatut de Mama Ocllo si Manco Capac, parintii imperiului incas, sau poti survola desenele de la Nazca, una din marile enigme ale lumii.

Peru

Peru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *