Strada Lombard - San Francisco

Strada Lombard din San Francisco

Unul dintre cele mai interesante si neobisnuite obiective turistice ale orasului San Francisco este Strada Lombard.

Desi este considerata adesea cea mai intortocheata si inclinata din lume, superlativele care i se aduc nu sunt nicidecum conforme cu realitatea.

Strada Lombard - San Francisco

Strada Lombard – San Francisco

Strada Lombard - San Francisco

Strada Lombard – San Francisco

Chiar in San Francisco exista de pilda o strada care se cheama Filbert, si care are o panta superioara (31,5 grade).

Strada Lombard - San Francisco

Strada Lombard – San Francisco

Popularitatea crescanda a celei dintai este dovedita prin numarul de turisti care vin cu entuziasm sa o fotografieze si sa o parcurga.

Putine cai de transport prevad ca viteza maxima sa nu depaseasca  5 km/h, si cu atat mai putin acelea care alcatuiesc reteaua metropolelor importante.

Strada Lombard are o lungime considerabila,  insa atrage atentia doar sectiunea din partea superioara a Dealului Rusiei, cuprinsa intre strazile Hyde si Leavenworth.

Deoarece inclinarea exagerata a dealului ar fi putut crea probleme in timpul iernii, proiectantii s-au gandit la construirea unor serpentine capabile sa elimine partial dezavantajele.

In afara faptului ca solutia a fost viabila, odata cu aceasta a luat nastere o componenta inedita in peisajul urban american, cunoscut cu precadere pentru blocurile “zgarie-nori”.

Indiferent de anotim, imaginea de care veti avea parte mergand pe Strada Lombard este cu adevarat spectaculoasa.

Strada Lombard - San Francisco

Strada Lombard – San Francisco

Primavara si vara, de-o parte si de alta a drumului ingust se succed aliniamente de arbusti si mici gradini in care rasar o multime de flori multicolore.

Din partea de sus a dealului vizitatorii pot captura cele mai  spectaculoase imagini cu lantul neintrerupt de masini care coboara in zig-zag.

In calitate de pieton aveti la dispozitie si un sistem de transport automatizat care va poarta pana in varful Dealului Rusiei.

Daca sunteti tentati sa puneti autoturismul la incercare asigurati-va ca sositi dinspre Strada Hyde intrucat pe Lombard se circula intr-un singur sens (la coborare).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *