COPERTA

Top 10 cele mai frumoase insule din Australia si Oceania.

  Tara este atat de bogata in minuni naturale incat ti-ar putea lua o viata intreaga pentru a le explora pe toate. Dar pe langa comorile continentale Australia mai are si Marea Bariera de Corali si sute de insule extraordinare ce sunt o atractie atat pentru aventurieri cat si pentru turisti. Am ales sa va prezint zece dintre acestea.  

  1. Insula Middle

  Aflata in Arhipelagul Recherche, insula are una dintre cele mai mari minuni naturale ale lumii, cel mai frumos si faimos lac – Lacul Hillier. Nici oamenii de stiinta nu stiu sigur de ce este roz; ei presupun ca  aceasta culoare se datoreaza prezentei unor bacterii. Accesul cel mai simplu la aceasta insula este cu avionul – dupa un zbor de doua ore de la Perth. 

  De ce sa mergem acolo? 

  Pentru a admira unicul si extraordinarul lac de culoare roz . Pe coasta Insulei Esperance se pot practica deasemenea o multitudine de activitati, care includ mersul pe jos si cu bicicleta, calarie, scuba diving, admiratul balenelor, windsurfing, pescuit, caiac si excursii cu ghid. 

Insula Middle cu lacul Hillier

Insula Middle cu lacul Hillier

Insula Middle cu lacul Hillier

Insula Middle cu lacul Hillier

  1. Moreton Island

  A treia cea mai mare insula de nisip din lume, se afla la doar 58 km de Brisbane si aproape de Insula Fraser. Natura diversificata ofera turistilor numeroase activitati. Turistii pot explora padurile dese, epavele vechi si desigur plajele curate. Dunele inalte sunt perfecte pentru sandboarding. De asemenea, varietatea de specii de animale si pasari, atrage iubitorii de animale. 

  De ce sa mergem acolo? 

  Plaje excelente, fauna salbatica bogata si diverse activitati la care puteti avea acces cu usurinta. 

Insula Moreton

Insula Moreton

Insula Moreton

Insula Moreton

  1. Insulele Tiwi

  Cunoscuta mai mult ca “ insula zambetelor “, Tiwi se gaseste la 100 de km nord de Darwin. 90 la suta din populatie este nativ australiana, care s-a stabilit aici acum 7000 de ani. Nu este usor de ajuns aici: este nevoie de un permis si de un ghid aborigen. Cu toate acestea, merita pe deplin efortul : natura, precum si cultura va vor oferi o experienta autentica si de neuitat. 

  De ce sa mergem acolo? 

  Este o oportunitate rara de a explora natura fascinanta nealterata, arta si cultura aborigena. 

Insula Tiwi

Insula Tiwi

  1. Insula Kangaroo

  Insula, usor accesibila din Adelaide, este casa pentru o varietate de animale rare. Mai intai de toate – este un paradis pentru canguri. Pasionatii de viata in salbaticie se pot bucura, de asemenea, de compania pinguinilor, koala, pelicanilor si mult alte pasari si animale. Exista, de asemenea o fabrica de vin, perfecta pentru o excursie de degustare de vinuri. Apa este perfecta pentru inot si scufundari, iar insula pote fi explorata pe trasee pitoresti. 

  De ce sa mergem acolo? 

  Cel mai bun loc de a explora o fauna salbatica foarte variata. Insula este, de asemenea, potrivita pentru cei care iubesc activitatile in aer liber. 

Insula Kangaroo

Insula Kangaroo

Insula Kangaroo

Insula Kangaroo

  1. Insulele Victoriene

  Cele mai populare din randul sutelor de insule Victioriene sunt Insula Phillip si Insula Franceza, aflate la numai numai 90 minute de la Melbourne. Interesantul circuit de  Motor Grand Prix se gaseste aici. Insula este casa pentru Koala si pinguini.  Vizitatorii pot merge in croaziera, si, desigur, aici gasesc plaje intinse ce atrag foarte multi inotatori. 

  De ce sa mergem acolo? 

  Este potrivita pentru aventurieri si familii; cu multa natura si orasele dragute. 

Insula Phillip

Insula Phillip

Insula Phillip

Insula Phillip

  1. Insulele Portului Sydney

  Unul dintre orasele cele mai frumoase si interesante din Australia, are un sistem portuar extins, precum si popularele insule ale Portului Sydney. Grupul de insule inconjoara acest magnific oras. Una dintre ele este Insula Cockatoo, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Turul portului Sydney este o activitate populara, care face introducerea  in istoria acestui port fiind principala atractie turistica. Un camping plin de farmec pe insula Cockatoo este una dintre activitatile cele mai interesante si preferate.

  De ce sa mergem acolo?

  Orasul port Sydney are o arhitectura istorica extraordinara si privelisti minunate. Turistilor le sunt oferite excursii interesante in jurul acestui frumos oras.

SYDNEY

SYDNEY

Insula Cockatoo

Insula Cockatoo

  1. Tasmania

  Ritmul de aici este mult mai lent, iar vizitatorii se pot bucura de plaje linistite, epave si o fauna salbatica foarte bogata. Recunoscut ca un stat insular, Tasmania este situat la 240 km de continent. Aici vei gasi peisaje extraordinare, plaja  Wineglass Bay una din cele mai frumoase 10 plaje din lume, si orasele cum ar fi Hobart-capitala statului, unde vizitatorii se pot aproviziona cu alimente, vinuri si se pot bucura de viata de noapte. 

  De ce sa mergem acolo? 

  Un amestec interesant de natura neatinsa, orase frumoase si patrimoniu istoric. 

Plaja Wineglass

Plaja Wineglass

Plaja Wineglass

Plaja Wineglass

  1. Insula Lord Howe

  Aflata la doar doua ore de Sydney, insula vulcanica este o bijuterie a Coastei de Est a  Australiei. Are doar 11 km lungime si 2 km latime. Marea de Coral scalda superbele sale plaje . De asemenea, aici se gasesc o multime de animale rare, varfuri vulcanice si paduri tropicale. Frumusetea naturala a Insulei Lord Howe a fost foarte bine conservata. 

  De ce sa mergem acolo? 

  Doar 400 de vizitatori au voie sa fie acolo simultan, prin urmare, este un loc perfect pentru o evadare linistita. 

Insula Lord Howe

Insula Lord Howe

Insula Lord Howe

Insula Lord Howe

  1. Insula Fraser

  Cea mai mare insula de nisip din lume, inclusa in Patrimoniului Mondial, este situata la numai 200 km de Brisbane. Acesta atrage atat turistii aflati in cautarea plajelor cu nisip fin, ape cristaline si cabane de lux precum si aventurieri care pot explora fauna salbatica variata, dormi sub stele in campinguri si merge in excursii de pescuit cu ghid. 

  De ce sa mergem acolo? 

  Pentru natura impecabila, apa cristalina a lacului McKenzie si diversele activitati potrivite pentru gustul tuturor. 

Insula Fraser

Insula Fraser

Insula Fraser

Insula Fraser

  1. Insulele Whitsunday

  Un loc divin format dintr-un grup de 74 de insule imprastiate in Marea de Coral, inconjurate de Marea Bariera de Corali. Nisipul fin alb si apa calda cristalina sunt un adevarat paradis. Whitehaven Beach este una dintre cele mai faimoase plaje din lume avand o intindere de 7 km de nisip si o diversitate incredibila de culori. Cel mai bune modri de a explora insulele sunt fie navigand fie in zbor. 

  De ce sa mergem acolo? 

  Pentru ca este intr-adevar un loc unic,  ideal pentru o vacanta minunata .

Insula Whitsunday

Insula Whitsunday

Insula Whitsunday

Insula Whitsunday

Insula Whitsunday

Insula Whitsunday

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *