Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor , locul care poarta cea mai mare amprenta a misterului de pe Terra, numitTriunghiul Diavolului , este cunoscut  in intreaga lume ca fiind un loc bantuit in care navele maritime si avioanele au disparut fara urma.

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor

In decursul ultimilor 100 de ani, se presupune ca mai multe avioane si vapoare au disparut in acest perimetru. Peste 100 de vase maritime si avioane au disparut in aceasta zona in intervalul de timp mentionat, si peste 1.000 de vieti omenesti s-au pierdut in aceste disparitii tragice.

Prima delimitare a zonei a fost facuta in anul 1964 de cercetatorul Vincent Gaddis. Triunghiul Bermidelor este cuprins intre Miami, Florida, Puerto Rico si Insula Bermuda, acoperind astfel un triunghi imaginar a carui suprafata variaza intre 1.300.000-3.900.000 kilometri patrati in functie de autori

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor

Numeroase teorii cu privire la ceea ce se poate petrece in Triunghiul Bermudelor au fost expuse de catre cercetatori dar niciuna dintre acestea nu au fost validata, pentru ca pana la urma s-a gasit explicatia pentru misterul Triunghiului Bermudelor.

Aceasta este numita teoria „bubble” sau a bulelor de gaz metan care ies din adancurile oceanului. In anumite momente, atunci cand se intalnesc anumite conditii, depozitele impresionante de gaz metan sunt eliminate si odata ajuns in aer, acest gaz pune probleme majore navigatorilor, cat si pilotilor de avioane.

Atunci cand motoarele nu mai au o concentratie optima de oxigen ele pur si simplu se opresc si astfel avioanele cad in apa. O alta ipostaza interesanta se afla in momentul in care exista o concentratie scazuta de metan in aer si motoarele continua sa functioneze, dar din cauza gazului explozia este iminenta.

Dintre toate teoriile, aceasta este sustinuta de cei mai multi dintre oamenii de stiinta si astfel misterul Triunghiului Bermudelor pare intr-o oarecare masura sa fie elucidat.

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor ramane insa una dintre cele mai traversate zone din lume, cu sute de nave care o traverseaza zilnic dinspre si inspre orasul port Florida si restul destinatiilor.

In ciuda unor incidente faimoase, precum cel al Zborului 19 in care o intreaga flotila de avioane de bombardament americane au disparut aici in anul 1945, forul World Wildlife Fund for Nature a identificat in anul 2013 cele mai periculoase ape din lume, dar in mod neasteptat, Triunghiul Bermudelor nu a fost inclus pe aceasta lista.

„Paza de Coasta din SUA  nu recunoaste existenta asa-numitei regiuni a Triunghiului Bermudelor ca o zona geografica de risc pentru nave si avioane. In investigatiile disparitiilor navelor si avioanelor din zona, de-a lungul anilor, nu s-a descoperit nimic care sa indice faptul ca acestea au fost rezultatul altor cauze decat cele naturale”, a declarat purtatorul de cuvant al Pazei de Coasta din SUA.

Agentia americana National Oceanic and Atmospheric (NOAA) sustine ca din cauza vremii neprielnice din zona, in special in sezonul in care se produc uragane, zonele de ocean cu o adancime mai mica din Caraibe ar putea fi inselatoare pentru navigatorii neexperimentati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *