Cascada Angel Venezuela

Venezuela sau “Mica Venetie” a Americii de Sud

 

Venezuela, o tara mica, exotica, plina de contraste, de o frumusete deosebita, pe ale carei tarmuri a debarcat pentru prima data in anul 1498 Cristofor Columb, se afla pe continentul sud american, la nord de Brazilia, intre Columbia si Guayana.

Denumirea de Venezuela inseamna in traducere „Mica Venetie“ si se datoreaza asemanarii pe care colonizatorii si locuitorii de origine europeana o vedeau intre asezarile indienilor din portul Maracaibo si cunoscutul oras istoric italian.

Venezuela este o tara mica, exotica, plina de contraste, de o frumusete deosebita. Varfurile inzapezite ale Anzilor, la sud  – jungla amazoniana, la est platoul Gran Sabana cu muntii sai starnii si peste 3000 km de plaje, cu nisip alb presarate cu palmieri. Tot aici se afla si cel mai intins lac din america de Sud – Maracaibo, si cea mai mare cascada din lume Angels Falls.

Venezuela, e situata in nordul Americii de Sud si cuprinde varfurile inzapezite ale Anzilor la sud, cu inaltimi ce depasesc 5000 de m , jungla amazoniana la est , platoul Gran Sabana cu muntii sai stranii, campia fluviului Orinoco si Podisul Guyanelor care ajunge pe alocuri la 3000 de m precum si peste 3000 km de plaje cu nisip alb presarate cu palmieri.

Caracas Venezuela

Caracas Venezuela

Tot aici se afla si cel mai intins lac din America de Sud – Maracaibo, si cea mai mare cascada din lume Angels Falls.

Cascada Angel ( Ingerului) este cea mai inalta cascada din lume, avand o inaltime de 978 m si se afla pe un afluent al raului Caroni.

Bastinasii au numit-o Kerekupai-Meru, in traducere insemnand-  Saritura cea ma adanca, fiind confundata pana nu demult cu Churun Meru.

Muzeele din Caracas adapostesc importante opere de arta din America de Sud, in special din arta moderna. Adevarate atractii pentru turisti sunt suburbiile precum El Hatillio datorita arhitecturii coloniale unice si a plajelor sale din nord cu nisip alb si fin.

Caracas Venezuela

Caracas Venezuela

Tara este o magnifica poarta de intrare pe fascinantul continent sudamerican, care va va intâmpina cu farmecul exotic al peisajelor ei naturale, cu tabloul uimitor al celei mai mari cascade din lume, al savanelor si muntilor impozanti, precum si cu atmosfera interesanta a satelor traditionale ale indienilor aborigeni si a orasului colonial Caracas.

Capitala Caracas,  o fabuloasa metropola situata intr-o vale inconjurata de dealuri impadurite, districtile sale coloniale datand din sec.XVI.

Restaurantele si magazinele din capitala le rivalizeaza fara probleme pe cele din marile metropole ale lumii, precum Paris sau Londra. Unitatile de cazare sunt de calitate si bine reprezentate, iar infrastructura este una din cele mai bune de pe continent.

Ea se intinde de-a lungul unei vai lungi si inguste, langa muntii maiestuosi Avila.

Caracas este animat, verde si curat, cu o viata culturala bogata, o viata de noapte vibranta restaurante bune si malluri spectaculoase.

O excursie favorita in Caracas este cea cu telecabina spre muntii Avila.

Si in orasul Merida din Anzi veti gasi o telecabina, care va va duce in cel mai inalt punct din Venezuela, Pico Bolivar,

Cascada Angel Venezuela

Cascada Angel Venezuela

In partile de nord vest se afla punctul cel mai inalt din tara, (5.000 m ) in muntii Sierra Nevada din Merida – Pico Bolivar, una din cele mai populare destinatii turistice din Venezuela.

Zona de nord – est se bucura de plaje idilice, intinse, scaldate cu ape tourquaz, ideale pentru pescuit , snorkeling.

De pe fermecatoarele plaje ale insulei Margarita, descoperita la data de 15 august 1498, puteti admira valurile de cristal ale marii din jur, care oglindesc albastrul cerului. Insula isi datoreaza numele de „Margarita“ (in limba greaca – „perla“) bogatiei si frumusetii perlelor pescuite in apele ei.

Venezuela este un tarâm cu o flora si o fauna unice si fascinante, unde cultura traditionala se imbina cu stilul de viata occidental al destinatiilor turistice moderne. In plus, este considerata a fi tara sudamericana cea mai „americanizata“ sau, mai exact „yankeizata“.

Cascada Dragon Venezuela

Cascada Dragon Venezuela

Faceti o excursie in zbor sau cu canoia pana la poalele cascadei Angel, cu o cadere neantrerupta de 979m. Excursiile de doua zile cu canoia se organizeaza din iunie pana in noiembrie.

Admirati coloniile mari de pasari flamingo roz si ibisi rosii in Parcul National Morroco, un refugiu de coasta aflat la patru ore nord de Caracas. Pentru a vedea stolurile de pasari din lagunele de langa Chichiriviche si din canalele cu mangrove, cea mai buna perioada este luna septembrie.

Urmariti joropo, dansul national in Venezuela, in Los Llanos, campia vasta unde isi are originea. Pasii influentati de flamenco sunt acompaniati de harpa, chitara si maracas.

Faceti un tur din Maracaibo spre peninsula Guajira, unde indigenii Wayuu sau Guajiro traiesc la fel ca pe vremea cand a venit spaniolii, in case ridicate pe picioroange, deasupra lacurilor.

Vizitati Merida, un oras universitar cocotat printre varfurile inzapezite ale Anzilor. Merida este mai mult decat o baza pentru plecari in drumetii si rafting, este un oras in care puteti vizita galerii de arta si muzee de arheologie.

Vizitati orasul colonial Coro langa coasta caraibelor, un loc aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Pe langa patrimoniul istoric, Coro este poarta spre peninsula Paraguana, o destinatie importanta pentru surfing.

Admirati maretia muntelui Roraima, vederea din care s-a inspirat Sir Arthur Conan Doyle in romanul sau Lumea Pierduta. Fiind cel mai inalt din regiunea Gran Sabana, muntele adaposteste si o diversitate de flora si fauna endemica.
Coborati in Cueva del Guaracharo, cel mai spectaculor sistem de pesteri din Venezuela.
Pescuiti in mare in larg de La Guaira, unde El Placer, bogat in plancton, este renumit pentru abundenta de merlin.
Mochima, ofera unul dintre cele mai superbe peisaje tropicale, datorita recifilor de corali, a numeroaselor insule mici si a plajelor impresionante.

Mai poti vizita Parcul National Morrocoy, cu plaje suoperbe si recifuri numeroase, fiind ideale pentru snorkeling si scufundari. Locul preferat de petrecere a vacantei de catre venezueleni il reprezinta Insula Margarita cu o clima desertica si uscata.

Venezuela

Venezuela

Muntele Roraima- Venezuela

Muntele Roraima- Venezuela

Daca ajungeti in Venezuela, trebuie neaparat sa va aventurati in luxuriantele paduri amazoniene, unde traiesc numeroase triburi indigene, una din cele mai fragile si amenintate culturi din lume fiind tribul Yanomami.

Cascada Dragon Venezuela

Cascada Dragon Venezuela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *