Vienna de Craciun

Viena impodobita in fiecare an de Craciun, are o traditie de peste 700 ani

Viena este capitala Austriei. Orasul este situat in extremitatea de est a republici , in landul (regiunea autonoma) Viena, fiind traversata de Dunare. Regiunea Viena are  aproape doua milioane de locuitori si  reprezinta un sfert din populația totala a Austriei, fiind al zecelea oras ca marime din cadrul Uniunii Europene.

Incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, Viena se transforma in fermecatoare piete de Craciun.

Viena de Craciun

Viena de Craciun

Viena are o traditie de peste 700 ani

Prin traditionalul farmec vienez Piata Primariei Rathausplatz se transforma intr-un taram stralucitor de poveste. 150 de standuri comerciale ofera cadouri pentru Craciun, decoratiuni pentru bradul de Craciun, dulciuri si bauturi calde. Copacii din jurul Primariei sunt impodobiti de sarbatoare si stralucesc de lumina. Aici se regasesc activitati pentru copii, precum caruseluri si bricolaj de agrement.

Targ de Craciun Viena

Targ de Craciun Viena

La mica distanta de aici se afla Satul de Craciun din Maria-Theresien-Platz, intre Muzeul de istoria artei si Muzeul de Stiintele naturii. In perioada evenimentului, aici se gasesc standuri cu obiecte traditionale de artizanat si idei originale pentru cadouri, iar pe 27 decembrie, Satul de Craciun se transforma in Satul de Revelion. Si romanticul Sat de Craciun din Alten AKH este un loc de intalnire preferat pana la Craciun, in special pentru publicul mai tanar.

Targul traditional de Craciun de pe Freyung din centru este dedicat activitatilor traditionale. Inca din 1772, aici are loc un targ de Craciun, unde si astazi isi gasesc locul mestesugurile cu decoratiuni din sticla, iesle si ceramica traditionala. Incepand cu orele 16, in piata rasuna muzica traditionala de Advent. Cativa pasi mai incolo, la Targul de Advent Am Hof se gasesc de asemenea obiecte mestesugaresti de mare valoare.

Targul de Craciun de la Viena atrage in fiecare an foarte multi turisti dornici sa savureze toate aceste  preparate traditionale, sa asculte muzica clasica sau chiar sa se plimbe cu trasura prin Viena. Cine nu ar vrea sa profite de  atmosfera eleganta a Vienei, in timpul Targului de Craciun ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *