Vietnam

 

Intr-un amestec de locuri, sunete, mirosuri si gusturi uimitoare, incomparabile, Vietnam ofera aventura, punand la incercare simturile. E un tinut al imaginilor feerice: palarii de paie conice impanzesc peisajul campurilor de orez, verzi ca smaraldul;fete gratioase, in elegantul costum traditional alb ao dai , te plimba cu motoreta prin oras; pagode decorative stau alaturi de culorile ametitoare ale templului Cao Dai.

Vietnam

Vietnam

Noiembrie este inceputul sezonului cel mai uscat al anului in Vietman. In cateva zile ajungi sa incelegi spiritul acestei tari. Sfatul nostru este sa pornesti dincosmopolitul Hanoi, apoi indreapta-te spre Hai An si relaxeaza-te pe plejele de pe coasta si exporeaza delta Mekong. Termina in Ho Chi Minh.

Plaje de vis in Vietnam

Plaje de vis in Vietnam

vietnam 2

fotograf necunoscut

Amestecul de culturi e urmarea unei istorii lungi si zbuciumate. Dintr-o civilizatie bogata, cu traditii vechi, a rasarit o tara care a vazut viitorul si s-a grabit spre el. Insa trecutul nu este uitat; il poti intalni in vechile temple sau in locurile teribilelor razboaie din sec.

Zgomotos, vibrant, haotic si plin de culoare, orasul HO CH Minh te ameteste. Cartierul 1 – Saigon- are arhitectura coloniala franceza si cladiri moderne, de la zgarie-nori la feericul Palat al Reunificarii. Muzeul cel mai inedit aminteste de ororile Razboiului din Vietnam. Gasesti alinare in magazinele care vand matasuri colorate si fine, asteptand s fie croite; in stndurile din piete, supraincarcate de produse, si templele ornamentale din Cholon – cartierul chinezesc – , cu mirosurile lor parfumate.

Cafenelele mici incadreaza strazile aglomerate, mirosul condimentelor adie dinspre restaurante si standurile cu mancare. Viata de noapte a orasului iti poate oferi o experienta de neuitat. Bea ceva la barul de pe terasa unui hotel inalt si priveste orasul explorand intr-o avalansa de neoane; apoi coboara si toeste-te in multime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *